Hír PC

Itthon is elérhetőek a Zalman Reserator5 – AiO hűtések

A Zalman Reserator5 Z24 és Z36 All in One hűtések az igazi PC fanatikusoknak készültek. A Zalman Reserator5 sorozatú AIO hűtések saját tervezésű szivattyú-konstrukciót vonultatnak fel, mely a hagyományos megoldásoknál nagyobb hűtőfolyadék áramlást biztosít. A szivattyú két dupla lapátjával lehetővé teszi a folyadék be- és kiáramlásának független kezelését.

A széria két változatot vonultat fel – a Z24 240mm-es radiátorral, a Z36 pedig 360mm-es radiátorral érkezik. A készülékeket a Zalman saját, szabadalmaztatott, két ventilátoros szivattyúi hajtják. Ez lehetővé teszi a folyadék be- és kiáramlásának független kezelését, ami alacsonyabb szivattyúhasználatot jelent. Ez pedig nagyobb tartósságot eredményez, miközben korlátozza a generált zaj mennyiségét.

A hatékonyság a szivattyúban maradó folyadék mennyiségének korlátozásának köszönhetően is nő. A műszaki adatok szerint egy perc alatt 0,85 l folyadék folyik át a rendszeren. A szivattyú és a légáramlásért felelős ventilátorok fordulatszámát egymástól függetlenül szabályozza a PWM technológia. A rendszer külön görbéket használ, ami a CPU hőmérsékletétől függően eltérő forgási sebességet jelent. Tehát a szivattyú nem mindig a legnagyobb teljesítményen működik, mint sok AiO modellben.

A radiátor hosszától függően a Zalman Reserator5 rendszerek kettő (Z24) vagy három (Z36) ventilátorral vannak felszerelve. A 120 mm-es ventilátorok EBR csapágyakat használnak és optimalizált lapátformájukkal kombinálva hosszú és hibamentes működést biztosítanak alacsony zaj- és rezgésszint mellett. A ventilátorok élettartamát 50 000 órára számolják, ami 17 évnyi munkaidőt jelent, napi 8 óránál. A generált zaj nem haladja meg a 37 dB(A) értéket, tehát normál háztartási hangok.

Ezek az értékek ráadásul a maximális teljesítménykor értendőek (2000 RPM), ami nem gyakran fordul elő. Azok a felhasználók, akik a maximális teljesítményre vágynak, hozzáadhatnak egy második ventilátorkészletet a pull & push konfigurációban a beáramláshoz és kiáramlás. Ezt a radiátor mindkét oldalán elhelyezett rögzítési helyekkel lehet megtenni.

A Zalman Reserator5 Z24 és Z36 LED-es megvilágítású AiO hűtők. Az RGB rendszert a szivattyúblokkra helyezték. A világítási rendszer alaplapi szoftverrel konfigurálható. A készlet kompatibilis a következő rendszerekkel: Aura Sync, RGB Fusion 2.0, Razer Chroma, Mystic Light, Spectrum RGB és Polychrome Sync. A tulajdonosok a Z-Sync vezérlőt is használhatják a Zalman szoftverrel együtt.

A AiO Zalman Reserator5 dobozában egy ZM-STC8 paszta is található.

A Zalman Reserator5 Z24 már 34 000 Ft-tól elérhető a legnépszerűbb magyar IT szakáruházakban, míg a Zalman Reserator5 Z36 41 000 Ft környékén indul itthon. Mindkét modell fekete és fehér színben is választható.

Ad
Scroll to top