Hír Kiemelt hír

A Samsung bemutatta a az első AMD FreeSync Premium Pro TV-ket és a Mini LED gaming monitorokat

Éles a piaci harc nem csak a monitorok, de a TV-k piacán is. A Samsung pedig nem tétovázik és emeli a tétet. A gamerek világában a monitook mindig is előnyben voltak a TV-kkel szembe, hiszen jobb frissítési rátával és válaszdővel rendelkeztek. A TV-knél inkább a képminőségre és a kontrasztra helyeződött a hangsúly. A Samsung azonban gondolt egyet és ötvözte a két eszközt. Bemutatkozott a Samsung Odyssey G9 hajlított képernyős monitor amely AMD FreeSync technológiával és Quantum Mini LED-ekkel van felszerelve.

Samsung Q70A

A Samsung eseményén bemutatták az AMD FreeSync Premium Pro TV-ket is. A FreeSync képes TV-k a Samsung 4K-s felbontású, Q70A és efeletti típusokból kerülnek ki.

Sima FreeSync Premium TV-k már ma is elérhetőek az LG és a Samsung kínálatban is, 120 MHz-es képfrissítéssel, azonban a FreeSync Premium Pro egy lépéssel tovább megy, és HDR tartalom megjelenítésére is képes lesz.

Az Odyssey G9 2021-es verziója már a Quantum Mini LED-eket kapja, amelyekkel eddig csak TV-k esetében találkozhattunk.

Samsung Odyssey G9

A Samsung állítása szerint a Quantum Mini LED-ek 1/40-ed magasságúak a hagyományos LED-ekhez képest, amelyeket a jelenleg használt monitoroknál is használnak. A Quantum Mini LED egy több rétegből álló led, amelynél minden réteg több ledet is tartalmaz. A Samsung Quantum Matrix technológiája pedig precízen képes ezeket a LEDeket kontrollálni.

Más gyártók is ígéretet tettek a mini LED-es gaming monitoraik bemutatására, de ezek egyelőre nem történtek meg.

Ad
Scroll to top