Hír PC

Zalman CNPS4X – A hűvös egyszerűség

A Zalman CNPS4X egy egyszerű és megbízható választás a mindennapi felhasználók számára. Hatékony, csöndes és rendkívül baráti áron vásárolható meg. Főként azoknak ajánljuk, akik csak alkalmanként játszanak, nem húzzák a processzort és nem szeretnénk az alacsony árcédula miatt a minőségből lejjebb adni.

A Zalman CNPS4X rendkívül könnyű (360 g), alumíniuból és rézből készült. Viszonylag alacsony, 132 mm, tehát a kompaktabb számítógépházakban is elfér. A processzorról a hőt két réz hővezető szállítja el, melyek a Zalman Direct Touch Heatpipe technológiáját használják, vagyis közvetlenül a processzorral érintkeznek.

A légmozgásért egy 92 milliméteres Zalman ventilátor felel, amely EBR csapágyazást kapott, a sebességbe pedig PWM szabályozható. A lapátok percenként maximum 2000 fordulatra képesek, így akár 95 W hőt is képesek eloszlatni. Ez a teljesítmény egyébként még akár az Intel Core i9-es vagy az AMD Ryzen 7-es processzorokhoz is bőségesen elegendő lehet. Az egyszerű felépítés és a nagy teljesítmény nem mehetett a halk működés rovására. A hűtő maximum zajszintje 28 dB. Hasonlításképpen egy csöndes utca nagyjából 30 dB zajszintnek felel meg, a hátartásokban pedig akár 40 dB is lehet az átlagos zajszint, így a hűtés sosem zavarhatja meg a nyugalmat.

A Zalman CNPS4X processzorhűtő már elérhető a hazai piacon.

Ad
Scroll to top