Hír

Mindössze 53 grammal érkezik a Cooler Master MM710-es egere

A Cooler Master itthon is rendkívül népszerű márka, amin nem kell meglepődni, hiszen hosszú évek óta kimagasló minőséget kínálnak megfizethető áron, ráadásul az innováció sem áll messze tőlük. A PC-s vonalon belül azonban talán kevesebben tudják, hogy bizony a felsőkategóriás gamer perifériák piacán is jelen vannak.

A vállalat nemrég például egy rendkívül érdekesnek ígérkező megoldást jelentett be, melyet a Computex-en már láthattak az érdeklődők. A Cooler Master MM710-es egérről van szó, melynek különlegességét a mindösszes 53 grammos súlya adja. A játékosoknak szánt megoldás ezzel a piac egyik, ha nem a legkönnyebb gamer egere, mely kapcsán mostanság komoly verseny indult be a gyártók között.

Az 53 grammos súlyt többek között a méhsejt kivágású borításnak köszönhetjük, de ettől függetlenül prémium megoldással van dolgunk, hiszen külön ügyeltek a belső hardverek strapabíróságára, illetve az egér oldalait is megerősítették. Az új, „Ultraweave” kábelezés csökkenti a húzás mértékét és egy könnyű, mégis ellenálló megoldást kínál a játékosok számára.

Persze a játékosoknak nem csak a súly és a fogás a fontos, hanem a technológia is. A Cooler Master ebben eddig is élenjáró volt és ezt most sincs másképpen. Az MM710-ben ugyanis egy felsőkategóriás PixArt 3389-es optikai szenzor dolgozik, mely maximum 16 000 DPI-re képes, de a profik úgyis 400-800 között használják majd, ahol még jobb teljesítményt nyújt. A jobb és bal gombok alatt piacvezető Omron kapcsolók kaptak helyet, melyek 20 millió kattintásra lettek hitelesítve.

A súlycsökkentés és a kialakítás okán a manapság igen népszerű RGB világításról le kell mondanunk, de ez a profik számára abszolút vállalható kompromiszum és egy RGB-s Cooler Master egérpaddal simán pótolni lehet a színes fények hiányát. Szoftvert azért kapunk az egérhez, hiszen a gombok válaszidejét, a DPI érzékenységet, a frissítési frekvenciát, a felület beállításást és a lift of distance módosítását is itt érjük el.

Fontos még megemlíteni a 95% tisztaságú PFTE talpakat, melyek egyenletes siklást és kisebb ellenállást ígérnek. A szimmetrikus formavilág leginkább a Logitech-féle G Pro egérre hasonlít nekünk, az látszik, hogy jobbkezesekre lett optimalizálva, így a balkezes játékosok mindenképpen tegyenek egy próbát a vásárlás előtt.

A rendkívül ígéretes Cooler Master MM710 október elején debütál a hazai piacon, méghozz 16 900 Ft-os ajánlott áron. Partnerünk, a HunIT magazin pedig már egy ideje teszteli az újdonságot, így napokon belül részletes teszt is várható az egérről!

Ad
Scroll to top