Egyéb

Acer TravelMate X514-51: üzleti pehelysúly

Az Acer ma bejelentette az új TravelMate X514-51 vékony, és kis súlyú üzleti notebook sorozatát kis- és középvállalkozások számára. Az eszköz professzionális felhasználásra lett tervezve, úgy, hogy rendkívül ellenálló, ugyanakkor mégis kecses formavilágot képvisel – miközben nagy terhelést is kibír, és ideális bármely üzleti utazáshoz.

A TravelMate X5 prémium minőséggel érkezik, magnézium-lítium és magnézium-alumínium ötvözetű burkolattal, amely nagyjából minden külső behatásnak ellenáll, és arra van tervezve, hogy mindenhová magunkkal vihessük. Ezek az anyagok kétszer-négyszer strapabíróbbak, mint a hagyományos alumínium, miközben ugyanolyan vékonyságot garantálnak, viszont a súly 20-35 százalékkal kevesebb lehet. Mindezek az anyagok teszik a TravelMate X514-51 sorozatot vékonnyá és könnyűvé, miközben ellenálló és strapabíró is egyben.

Kimondottan hordozható – a TravelMate X514-51 mindössze 980 gramm, ráadásul 14.99 mm vékony. Ezáltal még egyszerűbb a hordozhatósága, mivel akár egy aktatáskában vagy egy hátizsákban is könnyen elfér. Akár 10 óra akkumulátor-üzemidőt is kaphatunk, amely bőségesen elegendő a teljes napi munkavégzéshez egyetlen töltéssel. A notebook tökéletes teljesítménnyel rendelkezik, ugyanis a legújabb, 8. Generációs Intel Core i7 processzorok kerültek beépítésre, akár 16 GB DDR4 memóriával, és akár gyors, reszponzív 512 GB-s SSD-kkel is konfigurálható; így lehetőség adódik nagy, terjedelmes spreadsheet-ek szerkesztésésre, prezentációk és videók tárolására, azok használatára. A kialakításhoz kitűnően passzoló Windows 10 Pro pedig erőteljes biztonsággal és a produktivitáshoz elengedhetetlen eszközökkel ruházza fel a TravelMate X514- 51-et.

Az Acer teljes mértékben biztos abban, hogy a professzionális felhasználók nagyra értékelik majd a jelenleg legvékonyabb és legkönnyebb notebookjaikat. Ezek az eszközök kecsesek, közben mégis robosztusak, s kifejezetten az igénybevételre lettek fejlesztve, amelyek például egy utazásnál jelentkezhetnek. A masszív felépítés, valamint a fejlett biztonsági eszközök pedig garantálják, hogy az adatok biztonságban legyenek, akár otthon, akár úton vagyunk.

Erőteljes összetevők, ellenálló konstrukció

IPS technológia, full HD 1920×1080 felbontás: a TravelMate X514-51 14 col képátlós kijelzője mindössze 9.2 mm széles keretet kapott, így növelve a betekintési felületet, kristálytiszta képminőséggel. Így a dokumentumok, videók és weboldalak megtekintése széles szögekből is biztosított. Az Acer BlueLightShield technológiája pedig a kékfény-szint megfelelő beállítását teszi lehetővé a felhasználóknak, miközben maximális komfortot biztosít.

A teljes méretű, háttérvilágítással felszerelt billentyűzet kényelmes gépelési élményt nyújt a felhasználóknak, és lehetővé teszi, hogy az üzleti út során is produktívak tudjunk maradni, még az alacsony fénnyel rendelkező helyiségekben, vagy akár repülőn, vonaton is. A beépített precíziós touchpad sérülésálló, az ultra reszponzív Corning Gorilla Glass NBT felület pedig a kétujjas görgetést, kétujjas mozgatást, valamint gesztúravezérlést is biztosít. A Corning Gorilla Glass – összehasonlítva a hagyományos kialakítással e téren sokkal ellenállóbb a karcok tekintetében, ugyanakkor simább, így az ujjak zökkenőmentesen mozoghatnak a felületen. Plusz sokkal egyszerűbb a tisztántartása.

A termék Skype for Business támogatást kapott, így még jobban kihasználható a TravelMate X514-51 remek kép- és hangminősége egy testre szabott videókonferencia által. Mindezek mellett integrálásra került egy 720p HD webkamera is Acer Purified technológiával, s természetesen rendelkezésre áll kettő beépített hangszóró is, valamint két mikrofon is (így a távolabbi hangok is jól rögzíthetők). Az eszköz kompatibilis a Cortana-val, és hangalapú parancsok, irányítás fogadására is képes. Az egész rendszer arra lett tervezve, hogy folymatos taskeket hajthassunk végre segítségével, a fájlaink rendezettek legyenek, közben zenét hallgathassunk és menedzselhessük az otthoni dolgainkat távolról.

A TravelMate X514-51 rendelkezik USB Type-C aljzattal, így összekapcsolhatjuk az opcionális Acer USB Type-C dokkolóval (külön kapható), hogy kibővíthessük a munkaterületünk kapacitását, beleértve akár három 4K kijelzőt csatlakoztatását. Tökély konnektivtást kapunk a MU-MIMO 2×2802.11ac és a Bluetooth 5.0 révén is.

Biztonság, egyszerű kezelhetőség

A TravelMate X514-51 robosztus biztonsági kiegészítőkkel érkezik. Beágyazott ujjlenyomat- olvasóval rendelkezik, amely a power gombba lett beágyazva, így a Windows Hello-val 3 együttműködve gyors és biztonságos a bejelentkezés egyetlen gombnyomással. A notebook rendelkezik TPM-(TPM 2.0 lapka) kompatibilitással is, melynek köszönhetően hardveres védelmet kapunk a jelszavak és titkosító kulcsok tekintetében. A rendszer ezeken felül fel lett vértezve az AcerProShield-del, amely különböző rendszervédelmi és biztonsági eszközök együttese, védve az érzékeny adathalmazt.

Továbbá az Acer Office Management lehetővé teszi az IT szakemberek számára, hogy fejlesszék és felügyelhessék monitorozással a hardveres háttérfolyamatokat egyetlen intuitív felületen keresztül, míg a Kensington zár kivételes plusz védelmet ad. Az eszköz javítása -bővítése is szimpla, mindösszesen 11 csavart kell eltávolítani az alsó részen, így máris hozzáférhető az SSD, az akkumulátor, a hűtőventillátor és a WiFi hálózati kártya.

Ad
Scroll to top