Gaming

Hordozható ASUS ROG újdonságok a CES 2019-en

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a CES® 2019 rendezvényen  bemutatja a legújabb gaming laptop kínálatát, ideértve a ROG Mothership, ROG Zephyrus S GX701, ROG G703, ROG Zephyrus S GX531, ROG Strix SCAR II és ROG Strix Hero II modelleket. Ez a teljes spektrumot lefedő termékkínálat rengeteg olyan frissítést tartalmaz, amelyek javítják a hordozható-számítógépes játékélményt az eltérő formatervezésű, szerteágazó termékcsalád összes tagján, az ultravékony Zephyrus S-től a csupaizom G703-ig.

Ismerd meg a Republic of Gamers GeForce RTX gaming laptop családját

Miután az asztali gamingben magasra tette a lécet a teljesítmény és a vizuális minőség terén, az NVIDIA® GeForce RTX sorozat készen áll ugyanerre a laptopok esetében is. Az új Turing architektúra már a hordozható számítógépekben is hozzáférhető, és a Republic of Gamers változatos kínálata bármely gamer igényére kínál megoldást.

A ROG NVIDIA GeForce RTX termékkínálata a legújabb GPU-n kívül is számos újdonságot kínál. E termékek jól mutatják elkötelezettségünket a gamer laptopok minden szempontból történő fejlesztése iránt. Döbbenetesen karcsú kávával szegélyezett, hihetetlenül gyors kijelzőket vonultat fel e termékcsalád, melyek most még magával ragadóbbak, hogy mélyebbre merülhess el kedvenc játékodban. A fejlett hűtés minimális hangkibocsátás mellett biztosít maximális teljesítményt, és lehetővé teszi számodra a különböző használati módokra beállított rendszerprofilok közötti választást. Add hozzá még a legmodernebb komponenseket és az exkluzív ROG-funkciókat, és megkapod a megfelelő alapot egy teljes termékcsaládhoz, aminek a nyomába se érnek a többiek.

A gamerek eltérő dolgokat tartanak fontosnak, ezért laptopjaink is ehhez igazodnak. Az asztaligép-helyettesítő ROG G703 hagyományos kagylóhéjszerű kialakítása mellett is a teljesítményt helyezi előtérbe a hordozhatósággal szemben. Csatlakozik hozzá az ultravékony ROG Zephyrus S GX531, amit képességei felruháznak, hogy túlnőjön akár a gaming műfaján is. A ROG Strix SCAR II és Hero II megerősítik szerepüket az esport küzdőtereken a hordozható méretbe sűrített versenyszintű hardverrel.

A ROG G703 jár az élen a kagylóhéj kialakítású asztaligép-helyettesítők között

A most bemutatott ROG Mothership a jövőt képviseli, a ROG G703 pedig a jelen következő generációját hozza el. Hajtásáról 8. generációs Intel® Core processzorok gondoskodnak, viszont opcióként rendelhető a gyárilag túlhúzott Intel Core i9-8950HK processzorral is a 4,8 GHz-et elérő sebesség érdekében. A hagyományos 17 hüvelykes laptopformához való ragaszkodása miatt az azonos teljesítmény eléréséhez erősebb hűtést és vastagabb házat igényel, mint mélyen lélegző testvére. A nagyobb hűtőbordák és ventilátorok annyira hatékonyak, hogy a G703 képes vele tartani a lépést annak ellenére is, hogy a levegővételhez sokkal kevesebb hely áll rendelkezésére.

A ROG G703 a 144 Hz-es képfrissítésű, 3 ms GTG válaszidejű IPS szintű kijelzőnek és az NVIDIA G-SYNC technológiának köszönhetően még Ultra grafikai beállítások mellett is szupersima gaming meneteket kínál. A G703 egy HyperDrive Extreme háttértárral is rendelkezik, ami exkluzív technológiával egyesít RAID 0 konfigurációban három NVMe PCI Express® (PCIe®) SSD-t a laptopon valaha elért leggyorsabb, akár 8700 MB/s-os olvasási sebesség érdekében.

Az ismerős kialakítás megtartása egy másfajta sokoldalúságot biztosít. A ROG G703 végső esetben akár ölbe is vehető, ami talán pont azt jelenti, hogy mégis elkészülsz határidőre munkáddal, különösen amikor távoli helyszínen vagy úton vagy éppen. Bár a G703 a hagyományokban gyökerezik, a legújabb technológiákat és funkciókat hasznosítva mégis az élen jár.

A ROG Zephyrus S GX531 karcsúság tekintetében állít fel szabványt

A csúcsminőségű gaming komponenseket rendkívül nehéz egy ultravékony laptopban elhelyezni, különösen akkor, ha a cél egy minden korábbinál keskenyebb ház; ám a Zephyrus S GX531 rendkívül kompakt házával is megfelel ezeknek az elvárásoknak, ami a ROG mérnökeinek szakmai kiválóságát dicséri. A karcsú külső csaknem 15 mm keskeny, és a szuperkeskeny kávájú 15,6 hüvelykes kijelzőjének köszönhetően képes egy kisebb alapterületbe belepréselődni, hogy könnyedén pakolhasd a rendszert sokkal kisebb teljesítményű laptopok számára készült táskákba is.

A ROG Zephyrus S GX531 úgy kínál keskenyebb profilt, hogy közben nem vesz vissza a műszaki jellemzők terén. Olyan élvonalbeli alkatrészeket rejt, mint a legújabb Intel Core i7-8750H CPU, a prémium minőségű, 144 Hz-es képfrissítésű kijelző, valamint az összes lényeges ROG-funkció. Egyszerűen egy karcsúbb csomagba sűrűsödnek, amely nélkülözi az új kompakt 17 hüvelykes ROG Zephyrus S GX701 egyes extra funkcióit. Ez egy célzottabb alternatívává teszi a kisebb Zephyrus S modellt azok számára, akik a hordozhatóságot helyezik minden más szempont elé.

Arany középút: ROG Strix laptopok a különböző műfajokhoz

A ROG Strix egy szélesebb kört kiszolgáló középkategóriát képvisel a vadállati erejű asztaligép-helyettesítők és a prémiumkategóriás ultravékony gamer laptopok között. A Strix formatényezője jellegzetes dizájnnal elegyíti a teljesítményt és a hordozhatóságot, ami kiemeli a tömegből. Szuperkeskeny kávája ugyanakkor beleolvad a képbe, ami megkönnyíti az elmerülést a képernyő kínálta látványban.

Kezeid rögtön otthon érzik magukat az asztali számítógép jellegű billentyűzeten, amelyen dedikált gyorsbillentyűt kapott a hangerő, a némítás és az Armoury Crate. A kiemelt megvilágítás a pulton túl még ragyogásba vonja a fedélen található ROG logót és a laptop elülső élén futó szórtfényű csíkot is. Ez a két külön zónaként kezelhető fénysáv Aura Sync ragyogást ad a környezetednek, és sokféle testreszabási lehetőséget kínál.

Az arany középutat kínáló legújabb ROG Strix gamer laptopok hatmagos Intel Core i7-8750H processzorral és akár 32 GB RAM-mal rendelhetők. A gépekben a gyors SSD rendszermeghajtót terabájtos kapacitású mechanikus háttértár egészíti ki, amely nagyobb helyet biztosít, még több játékprogram számára. A kiegészítő merevlemez egy gyorsabb SSHD-ra is cserélhető, ami gyorsítótárazza a gyakran olvasott adatokat, ezzel csökkentve a betöltési időket. 

Szerelkezz fel az FPS-ekhez a ROG Strix SCAR II-vel

Az esport műfaj FPS ágához készült ROG Strix SCAR II 15,6 és 17,3 hüvelykes változatban érkezik, mindkettőjük 144 Hz-es képfrissítési sebességgel és 3 ms-os válaszidővel. Mindkét változat az FPS műfaj által inspirált, álcázást imitáló motívummal hoz létre egyedülálló, a csatatérhez illeszkedő külsőt. A kiemelt WASD-billentyűk tovább hangsúlyozzák a SCAR gyökereit, és biztosítják, hogy könnyedén megtaláld az FPS-játékok alapvonalát.

Az NVIDIA GeForce RTX 2060 grafika teljesítménye elegendő, hogy a 15 hüvelykes SCAR II GL504GV és a 17 hüvelykes SCAR II GL704GV háromszámjegyű képkockasebességeket érjen el a népszerű FPS-ekben. A komoly gamereknek azonban célszerű egy szinttel feljebb lépni a GeForce RTX 2070-nel; a SCAR II GL504GW és a GL704GW modellek mindkét képernyőméretben elérhetővé teszik ezt az erősebb grafikát, további teljesítménytartalékot biztosítva a gaming versenyekhez, az erőforrásigényes AAA játékprogramokhoz és a legmodernebb VR-élményekhez. Válassz a nagyobb, magával ragadóbb 17 hüvelykes kijelző és a kisebb, hordozhatóbb 15 hüvelykes kijelző közül.

MOBA gamingre készült: ismerd meg a ROG Strix Hero II-t

A ROG Strix Hero II a MOBA-khoz van optimalizálva, és ideális a finomabb stílusra vágyó gamerek számára. Kontrasztos textúrái és kiberszöveg-mintázata visszafogottabb, mint a SCAR II agresszív esztétikája, így a Hero II szélesebb közönséget vonz.

A WASD billentyűcsoport kiemelése helyett áttetsző billentyűgombok adnak extra ragyogást a QWER sornak. A Hero kizárólag GeForce RTX 2060 grafikával érhető el, amely több mint elégséges a magas képkockasebességekhez a MOBA-kban és más népszerű játékokban. Éppúgy, mint a SCAR II esetében, az NVIDIA Optimus technológia energiát takarít meg azzal, hogy csak szükség esetén aktiválja a dedikált GPU-t, így igény szerint hosszabb akkumulátoros üzemidővel vagy jobb gaming teljesítménnyel szolgál.

A teljes ROG termékcsalád azonos DNS-en osztozik

Az új ROG GeForce RTX gamer laptopcsalád többféle formatényezője és műszaki specifikációi segítenek az eltérő igényekkel és költségkeretekkel rendelkező gamerek és kiemelt felhasználók széles körének tetszését elnyerni. Itt mindenki megtalálja a neki valót. Akár a gamingnek élsz, akár egy olyan rendszerre vágysz, amivel váltogathatod a munkát és a gaminget anélkül, hogy bármelyikben is áldozatra kényszerülnél.

A gyönyörű grafika túlmutat a GPU-n

Az NVIDIA Turing architektúrája ötvözi a programozható árnyaláshoz használt, jól ismert CUDA magokat a sugárkövetésre szolgáló RT magokkal és az AI gyorsításra szolgáló Tensor magokkal. Ezek a hardvererőforrások lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy valósághűbb effektusokat hozzanak létre valós időben, amelyek élethűbbé teszik a fényeket, árnyékokat és a fényvisszaverődéseket. Az NVIDIA GeForce RTX GPU-k a különféle magjaikat kihasználó következő generációs programok nélkül is új szabványt állítanak fel a hordozható PC-k gaming és VR-teljesítménye terén.

Miközben a GPU a képkockákat hozza létre, a kijelző felelős az élmény beteljesítéséért azáltal, hogy a szemed elé teszi azt. Éppen ezért szorosan együttműködünk a panelgyártókkal, hogy olyan képernyőket dolgozzanak ki, amelyek megfelelnek a szigorú szabványainknak, és előremozdítják az iparágat. Az összes NVIDIA GeForce RTX gaming laptopunkban nagy képfrissítési sebességű, 144 Hz-es panel található, amelyek képesek valós háromszámjegyű képkockasebességet biztosítani. A mindössze 3 ms-os GTG-válaszidő minimalizálja a szellemképet és az elmosódást, hogy kristálytiszta képet kapj, amin minden részletet láthatsz, amikor az akció komolyra fordul.

A gamer laptopok jellemzően döntésre kényszerítik a felhasználót, hogy az NVIDIA G-SYNC simább látványélményét vagy az NVIDIA GPU-t intelligensen vezérlő Optimus technológiája által kínált hosszabb akkumulátoros üzemidőt választja-e. Tehát vehetsz gépet bármelyikkel, de mindkettővel nem. Viszont a ROG G703 tartalmaz egy egyedülálló GPU-kapcsolót, amely lehetővé teszi, hogy ugyanaz a rendszer G-SYNC módban működjön a gaming során, és Optimus üzemmódban, amikor a hosszabb akkumulátoros üzemidő a cél. Mindössze néhány kattintás és egy újraindítás szükséges hozzá.

Elemi erő és teljesítmény, ami nagy nyomás alatt is hűvös marad

Az akár hat maggal és 12 szállal ellátott Coffee Lake CPU-k a termékcsalád grafikai kiválóságát bőséges általános célú számítási teljesítménnyel egészítik ki. Ezek a 8. generációs Intel® Core processzorok egyesítik a maximális gaming-teljesítményhez szükséges magas órajeleket azokkal a további magokkal, amelyek segítenek megbirkózni a gamingen túlmutató, párhuzamosan végzett nehéz feladatokkal és erőforrásigényes munkaterheléssel. A rendszerprofilok a különböző helyzetekhez hangolják a teljesítményt és a hangkibocsátást. A Turbó mód kinyitja a csapokat, amikor maximális sebességre van szükség, a Csendes mód kisebb terhelések esetén visszaáll alacsonyabb zajszintekre, a Kiegyensúlyozott üzemmód pedig komoly gaminghez kínálja az ideális megoldást. Az üzemmódok közötti váltás mindössze egy gombnyomás.

A hatékony hűtés kritikus fontosságú, akár egy epikus gamingmaraton során pusztítod a rosszfiúkat, akár videórendereléssel és hasonló intenzív terhelésekkel nyúzod a CPU-t. Ez különösen igaz a gamer laptopokra, ahol korlátozott a belső tér a hűtőbordák és a ventilátorok számára. A laptopház szűkös helykínálata okos mérnöki tervezést igényel, és figyelni kell minden apró részletre. NVIDIA GeForce RTX laptopjaink mindegyike kettős 12 V-os ventilátorral rendelkezik, amelyek nagyobb fordulatszámmal több levegőt képesek megmozgatni, mint 5 V-os társaik. A házak pormentesítő csatornákat tartalmaznak, amelyek befogják és hátul kivezetik a porszemcséket, megakadályozva felgyűlésüket a hűtőbordákon, hogy ez ne veszélyeztethesse a teljesítményt és stabilitást hosszú távon.

Érezd magad otthon az asztali számítógép jellegű billentyűzettel

Asztali számítógép jellegű billentyűzetkiosztásuk teszi ismerősebbé RTX-sorozatunkat azon játékosok számára, akik felváltva használják otthoni harcálláspontjukat és útközben egy gamer laptopot. Könnyebb kiigazodni a funkcióbillentyűk különálló tömbjein, a nagyobb szóközbillentyűt pedig könnyebben találja meg a hüvelykujjad. Hála az Overstroke technológiának, a billentyűk hamarabb elsülnek. Ez a technológia gyors reakcióidőt eredményez, mivel már a billentyűút felső szakaszában működésbe lép, ugyanakkor megnyújtja a működésbe lépés utáni távolságot, ami javítja a gépelési érzetet. Anti-ghosting technológia biztosítja, hogy minden billentyűlenyomást pontosan érzékel a rendszer akkor is, ha néhányukat egyszerre nyomod le.

RGB-háttérvilágítás javítja a billentyűzet láthatóságát, lehetővé téve azt is, hogy kiválaszd saját színeidet és effektusaidat. Egyes modelleken billentyűnkénti világításvezérlés is lehetséges, valamint olyan elkülönülő zónák, amelyek megvilágításukkal más szempontokat hangsúlyoznak.

A mellékszereplők teszik naggyá

A DDR4 rendszermemória alapfelszereltség minden modellben, ahogy mindegyikük konfigurálható ördögien gyors NVMe SSD-vel is. Az Intel Gigabit Wi-Fi is minden modellben integráltan kínálja a gigabitesnél nagyobb sebességeket az olyan kompatibilis 802.11ac Wave 2 routerekkel, mint a ROG Rapture GT-AC5300. A ROG RangeBoost technológia antennapárok segítségével terjeszti ki a Wi-Fi-tartományt, a jelerősséget javítva. A Wi-Fi-antennák egy konkrét irányban működnek a legjobban, ezért mi több antenna gondos elrendezésével biztosítjuk, hogy lefedjék egymás holttereit. A RangeBoost folyamatosan letapogatja a környezeted, és intelligensen váltogat az antennák között, hogy a legnagyobb jelerősséget tartsa fenn.

Az intelligens erősítés figyelemmel kíséri a hangszórókat, hogy megakadályozza a hőmérsékleti és kimozdulási küszöbértékek túllépését. A felhasználók a membránok sérülésének veszélye nélkül tekerhetik fel a hangerőt, és nagyobb hangteljesítményt élvezhetnek kisebb torzítás mellett. A fejhallgató szabványos 3,5 mm-es jack audioaljzaton keresztül, vagy akár Type-A típusú vagy megfordítható Type-C típusú USB-porton keresztül csatlakoztatható. Sonic Studio III szoftverünk sztereó eszközökön szimulál surround hangzást, és ezt – más effektusokkal együtt – sokféle eszközön használhatod, beleértve a fejhallgatókat, hangszórókat, USB-s DAC-okat és VR eszközöket.

A ROG Armoury Crate szoftver egyetlen erőteljes segédprogramban egyesíti a rendszerhangolást és a világításvezérlést. Négy gaming profilt tartalmaz, amelyek a megadott alkalmazások elindításakor automatikusan betöltik a kívánt beállításokat, azonnal hozzáigazítva a rendszert az adott játékhoz vagy feladathoz. Csatlakoztasd laptopod egy mobileszközön futó Armory Crate programhoz, és tedd a monitorozást és a vezérlést egy külön kijelzőre, amelyet a játék megszakítása nélkül szemmel tarthatsz.

Ad
Scroll to top