Egyéb

Az Acer bemutatja az Acer OJO 500 Windows MR headsetjét

Az Acer bejelentette az új Acer Windows MR (mixed reality) headsetjét, az Acer OJO 500-at.

Az új headset egyben lecsatolható dizájnnal rendelkezik, mely magas szintű rugalmasságot, kényelmet és higiéniát biztosít magánfelhasználók és vállalkozások részére egyaránt.

Az első Windows MR (mixed reality) headset, lecsatolható dizájnnal

Az Acer OJO 500 kivételes dizájnja révén a lencse és fejrész pántja eltűnt, ezáltal a headset könnyedén tárolható és tisztítható. Ez különösképp az olyan vállalkozások (például boltok) számára kedvező, ahol a vásárlók részére fontos, hogy minden egyes használat után tisztán vehessék fel a headsetet. Az eszköz hozzáférhető merev vagy lágy fejpánttal, ezáltal a viselete még kényelmesebb. A lágy fejpánt mosógépben tisztítható, valamint a merev fejpánt extra párnázása segít abban, hogy a headsetet biztonságosan viselhesse a felhasználó. Egyébként a sisak felhajtható, ezáltal kivitelezhető például egy telefonhívás lebonyolítása úgy, hogy ne kelljen levenni a headsetet.

IPD beállítási lehetőségek a testre szabott látványért

A teljes értékű vizuális élmény érdekében az Acer OJO 500 tartalmaz egy beépített pupillatávolság-beállító tekerőgombot, mely által könnyedén beállítható a két szem, konkrétan a pupillák és a kijelzők (nézőke) közti távolság. Mindehhez az Acer IPD Meter elnevezésű szoftver is hathatós segítséget nyújt, csakúgy, mint az Acer IPD Indicator szoftver is – utóbbi beállítja a headset viselőjének a leginkább megfelelő élességet a tisztább látvány és még élvezhetőbb felhasználói élmény érdekében.

Beépített audiorendszer: nincs szükség fejhallgatóra

Elsőként a VR headsetek szegmensében, az audiorendszer társított hangcső-kialakítással továbbítja közvetlenül a hangot a felhasználó füléig a beépített hangszóróktól. Az egyedülálló dizájn biztosítja, hogy a felhasználó szabadabban élvezhesse az audioeffekteket, zenét, úgy, hogy közben a külvilág zaját hatékonyan ki lehet iktatni. Ez ideális például nyilvános helyeken, ahol zavaró lehet a háttérzaj. Az integrált audiorendszer beágyazott hangszórói és speciális átviteli rendszere mellett beépített mikrofon is rendelkezésre áll. Azok a felhasználók, akik még több privát szférát szeretnének, vagy épp még jobban elmélyülnének az adott tevékenységhez köthető hangok világában, használhatják a beépített fejhallgatót (merev fejpánt), vagy saját fejhallgatójukat is csatlakoztathatják gond nélkül (lágy fejpánt).

Egyszerű beállítás a külső fordított követőszenzorok segítségével

A külső fordított követés lehetővé teszi, hogy ne kelljen külön a falra szerelni külső kiegészítő hardvereket a headset használatához. Amint a headset csatlakozik a Windows MR-ready PC-hez, a szükséges szoftverek azonnal települnek. A telepítés gyors és egyszerű, nagyjából 10 percig tart. Teljes szabadságot kapunk: a követés tartalmazza az előre/hátra, fel/le, és balra/jobbra irányokat, beleértve a bólintást, legyezőmozgást, dőlést. A headsethez egy 4 méter hosszú kábel tartozik, széles körű mozgáslehetőséget adva a felhasználáshoz. Az eszköz HDMI 2.0 szabvánnyal csatlakoztatható PC-hez, míg az USB 3.0 adatátvitelhez használható.

Mozgásvezérlők mellékelve

Az Acer OJO 500 opcionális konfigurációban két Bluetooth mozgásvezérlővel is elérhető, melyek könnyedén szinkronizálhatók a headsettel; a Windows 10 billentyű, a touchpad, és a grab billentyű által a felhasználók interakcióba léphetnek a digitális tárgyakkal az MR világában.

Windows MR

Az Acer OJO 500-hoz jelenleg több, mint 2500 játék és applikáció áll rendelkezésre a Steam és a Microsoft Store hálózatain keresztül. Ehhez egy Windows-kompatibilis PC szükségeltetik.

Ad
Scroll to top