Gaming

Új, ívelt Samsung monitorok nanokristály kijelző technológiával

A Samsung Electronics az eddigi legnagyobb teljesítményű és legfejlettebb vizuális képességekkel bíró, játékcélú monitorainak – a CFG70 (24″ és 27″) és CF791 (34″) kijelzőknek – az IFA 2016 kiállításon történő bemutatásával erősíti vezető pozícióját az egyre növekvő játéktechnológiai piacon. A Samsung CFG70 és CF791 modelljei az első ívelt nanokristály kijelzős, játékcélú monitorok. Mindkét típus ragyogó színeket jelenít meg a 125 százalékos sRGB spektrumon, ráadásul gyártásuk során a környezetre ártalmatlan, kadmiummentes technológiát alkalmaznak. Ez a fényerősség már egyébként rejtett részleteket is képes megmutatni a játékokból mind világos, mind sötét beállításoknál. A minden eddiginél élethűbb megjelenítésre még a legprofibb játékosok is újdonságként fognak tekinteni.

A mai, fejlett játékok részleteinek tökéletes megjelenítése érdekében minden egyes CFG70 és CF791 monitort gyárilag gondosan kalibrálnak a szállítás előtt. Ebbe beletartozik a különféle paraméterek optimalizálása, így például a fekete gamma szintek beállítása a megfelelő világosság érdekében, illetve a fehéregyensúly beállítása a színhőmérséklet kezeléséhez. Ennek köszönhetően a felhasználók borotvaéles, ragyogó képpel találkozhatnak minden játékban. „Ahogy a játékpiac világszerte rohamosan fejlődik, a játékosok olyan fejlett kijelzőket szeretnének, amelyek képesek megjeleníteni a legújabb játékok összes részletét, és optimalizálják a játékélményt” – mondta el Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális Kijelzők üzletágának szenior alelnöke. „Azáltal, hogy a játékcélú ívelt monitorainkat is felvérteztük a nanokristály kijelző technológiával, CFG70 és CF791 modelleink még inkább körbeveszik a játékosokat, akik valóban úgy érezhetik, mintha szó szerint benne lennének a játékban. Izgatottan várjuk, hogy az IFA 2016 kiállításon bemutathassuk ezt a futurisztikus és teljesen élethű játékkörnyezetet.”

A Samsung nanokristály kijelző technológiája már korábban debütált a cég UHD televízióiban. Az IFA 2016 kiállításon – összhangban a rendezvény fő innovációs témájával – a Samsung nagyszerűen demonstrálja, hogy ennek a kipróbált technológiának az új CFG70 és CF791 monitorokban történő alkalmazásával miként sikerül életre kelteni a mai videojátékok legfinomabb részleteit is.

Élmény a játékon túl

Az új CFG70 ívelt monitor számos felhasználóbarát funkciót kínál a több érzékszervre ható, kiváló játékélmény biztosítása érdekében. A készülék „Super Arena” kialakítása 1800R görbületet ötvöz hangra reagáló LED megvilágítással, így a játékosok teljesen átélhetik a győzelmi mámort. A CFG70 1 ms-os válaszidővel rendelkezik a mozgóképeknél, elsőként a játékcélú ívelt monitorok között. Az akár 144 Hz-es képfrissítési frekvencia szintén a zavartalan megjelenítést szolgálja. A játékosok további kényelme érdekében a Samsung a CFG70 monitort a felhasználóbarát „Gaming UX” kezelőfelülettel látta el. Játék közben a felhasználók könnyen előhívhatják a kezelőfelület képernyőn megjelenő paneljét, hogy egyetlen pillantással áttekinthessék az összes fontos beállítást, ideértve a válaszidőt és a képfrissítési frekvenciát. A monitor elején, illetve hátulján lévő gyorsgombokkal könnyedén módosíthatók a játékra vonatkozó beállítások. A játékipar legszebb ívű kanyarja 1500R (vagyis 1500 mm-es sugarú) íveltségével a Samsung CF791 monitor a jelenleg kapható legíveltebb játékcélú monitor. Ehhez társul a 100 Hz-es képfrissítési frekvencia és a beépített AMD FreeSync ™ technológia, amely szinkronizálja a képfrissítési frekvenciát a játékos AMD videokártyájával, így a monitor egyenletesen kiváló minőséget biztosít a teljes képernyőn.

Ezen túlmenően a CF791 21:9-es ultraszéles képaránya még jobban megjeleníti a tartalmat a többképernyős játékok során. A képmegjelenítési fejlesztéseken túl a Samsung új CF791 monitora olyan karcsú kialakítással rendelkezik, amely harmonikusan és stílusosan illeszkedik bármely környezetbe. Perem nélküli kijelzőjének köszönhetően nem vonja el a figyelmet a tartalomról, így a játékos valóban arra koncentrálhat, ami a képernyőn történik. Ráadásul a felhasználó saját ergonómiai igényeihez igazíthatja a monitort a függőlegesen állítható állvánnyal. Az új monitorok bemutatásának részeként a Samsung lehetővé teszi az IFA 2016 kiállítás látogatóinak, hogy az interaktív játékzónában személyesen is megtapasztalhassák az újratervezett, körülölelő játékélményt. A Samsung standjára látogatók kipróbálhatnak néhány mai vezető videojátékot a CFG70 és CF791 monitorokon. Az IFA tágabb közönsége pedig nagyformátumú SMART LED kijelzőkön követheti nyomon a játékot és a vizuális bemutatókat.

Ad
Scroll to top