Egyéb

Zalman K700M – Gamer billentyűzet az E-Sport hazájából

A dél-koreai Zalman hosszú ideje jelen van a játékosoknak szánt perifériák piacán, a tisztán gamer szempontból megtervezett K700M modell pedig továbbra is rendkívül kedvelt a piacon.

A ZM-K700M jelenleg az árával hódit, hiszen Magyarországon már 20 000 Ft környékén is beszerezhető, miközben tudását tekintve a nála kétszer drágább modellekkel is felveszi a versenyt. A billentyűzet első extra pontja a LED-indikátor, mely több fontos funkciót is azonnal visszajelez a felhasználónak. Olyan információkat találunk meg ezen a modulon, mint például a hangerő, a világítás fényereje vagy a leütési sebességünk, így akár folyamatosan javíthatunk az APM (Action per Minute) mutatónkon.

A játékosok továbbra is sokszor bosszankodnak egy-egy elütésnél, mely akár komoly hátrányt is jelenthet egy-egy mérkőzés alkalmával. Ez a K700M-nél nem fordulhat elő, hiszen a Key-mask funkcióval minden olyan gombot ki lehet kapcsolni, amit nem használunk a játék során. Természetesen a játékosoknak a legjobb mechanikus kapcsoló jár, mely jelenleg a Cherry MX Red. Villámgyors és pontos, kifejezetten játékra tervezve.

Természetesen a háttérvilágítás sem maradt el, mely fehér színt kapott. A fényerő mellett rendkívül sok mód közül választhatnak a játékosok és mindezt magáról a billentyűzetről lehet vezérelni, nincs szükség külön szoftver telepítésére. Természetesen rengeteg makró opció várja a parancsot, dedikált gombokkal, melyek esetében a sebesség és az ismétlésszám is beállítható.

Legfontosabb jellemzők:

– Gombok száma: 112 (103 standard + 9 special)

– Kapcsoló: Cherry MX Red

– Csatlakozás: USB és PS/2

– Anti-ghosting funkció

– Key-mask funkció

– Frissítési ráta: 1000 Hz

– Kábelhossz: 1.7 m

– Méretek: 475x145x45 mm

– Súly: 1.23 kg

Ad
Scroll to top